Skip to main content
 

Kjøpshjelp

Hvilken varmepumpe passer min bolig?

I vår produktoversikt kan du filtrere på small, medium, large og extra large. Dersom du er usikker på hvilket oppvarmingsbehov du har, bør du ta hensyn til størrelsen på arealet du skal varme opp og boligens evne til å holde på varme (byggeår og isolasjon). Small modellene passer fint til kjøling av stue på sommeren, eller til oppvarming av mindre areal som soverom. Medium modeller vil dekke behovet i mange mindre familieboliger med normalt god isolasjonsevne. Dersom du har en stor bolig, eller en bolig med under middels god isolasjonsevne, bør du vurdere en large- eller extra large modell for et best mulig resultat. I tillegg bør du vurdere om du har mulighet til å plassere varmepumpens innedel på vegg oppunder himling, eller om du ønsker en gulvmodell.

Kjøling krever vesentlig mindre energi enn oppvarming. En varmepumpe som dekker boligens oppvarmingsbehov, vil derfor normalt også kunne brukes til kjøling.

Dersom du ønsker veiledning før du bestiller er du velkommen til å ta kontakt med oss via skjema her. Vi tilbyr også gratis befaring i forkant av kjøp!