Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Evendo Teknikk AS samler inn og behandler personopplysninger.

Evendo Teknikk AS, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Den behandlingsansvarlige har det øverste ansvaret for å sikre at all behandling og håndtering av personopplysninger skjer i samsvar med gjeldene lovgivning. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer dette frem under hvert enkelt punkt i denne erklæringen. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret.

Erklæringen inneholder informasjon om dine rettigheter ved lagring av personopplysninger gjennom et kundeforhold hos Evendo Teknikk AS, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

Evendo Teknikk AS deler ikke personopplysninger med andre, eller bruker opplysningene til annet formål enn det som er angitt i denne personvernerklæringen

1 Personopplysninger

For å gjennomføre et kjøp på en av Evendo Teknikk AS sine nettsider trenger vi navn, adresse, mobilnummer og e-post.
Dette er nødvendig for å kunne sende din bestilling til riktig leveringsadresse, holde deg oppdatert med ordrebevegelsene samt kontakte deg dersom det skulle være behov i henhold til dine ordre.

Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti-/returhåndtering. Denne historikken slettes etter ti år. Vi oppbevarer også IP-adressen som er benyttet ved bestilling av sikkerhetshensyn.

For forskjellige formål kan vi trenge andre personopplysninger. Hvilke personopplysninger og formålet med disse er beskrevet her i personvernerklæringen.

1.1 Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger som Evendo Teknikk AS har registrert i samsvar med gjeldende lovgivning. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene uten vederlag i tråd med lovgivningen.

Opplysninger skal utleveres/overføres på en sikker måte. Dersom den registrerte inngir anmodningen elektronisk, og med mindre den registrerte anmoder om noe annet, skal informasjonen gis i en vanlig elektronisk form.

Du kan også, når som helst, be oss slette eller rette dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til gjeldende lovgivning eller andre forpliktelser vi har.

Du har rett til å få utlevert egne personopplysninger som du har gitt til Evendo Teknikk AS – dataportabilitet.

Du kan når som helst trekke tilbake samtykke du har gitt oss. Dette skal gjøres skriftlig via e-post eller via brevpost.

Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til denne erklæringen.

1.2 Arkivering av personopplysninger

Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år. For å kunne ivareta kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon i henhold til forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven og Evendo Teknikk AS sine salgsbetingelser, lagrer vi kjøpshistorikk i inntil 10 år.

1.3 Sikring av personopplysninger

Evendo Teknikk AS behandler data i samsvar med kravene i gjeldende lovgivning. Selskapet vurderer løpende alle rutiner, systemleverandører og tilgangshåndteringer for å sikre at dine personopplysninger ivaretas på en god måte.

2 Levering av varer

Dersom du velger å få varene dine levert av en transportør, må vi dele nødvendige opplysninger med slik tredjepart. Opplysningene som deles vil være navn, adresse, telefonnummer og ønsket utleveringssted. Opplysningene slettes innen 36 måneder.

3 Betalingsløsninger

Av sikkerhetshensyn oppbevarer vi historikk som inneholder IP-adressen vi mottar ordre fra.  Betalingsopplysninger hos Evendo Teknikk AS er: IP-adresse, navn, adresse, e-post og mobiltelefonnummer.

Alle systemer som behandler personopplysninger knyttet til betaling av ordre er strengt begrenset til ansatte som utfører nødvendige oppgaver knyttet til ordren.

3.1 Kortbetalinger

Kortnummer oppbevares ikke utover det som er nødvendig for å sikre effektiv håndtering av eventuelle problemer med belastning, oppheving av reservasjon og kreditering. Det er ikke mulig for Evendo Teknikk AS å se hele ditt kortnummer i noen av våre systemer etter gjennomført kjøp. Skulle det oppstå problemer med en kortbetaling kan betalingsansvarlige hos Evendo Teknikk AS finne de 6 første og de 4 siste sifrene i ditt kortnummer (IIN/BIN nummer) for å identifisere hvilken bank som har utstedt kortet slik at vi kan bistå i å løse problemet.

Velger du kort som betalingsmetode vil betalingsopplysninger og kortopplysninger bli delt med vår betalingsleverandør for kort: Dibs / Nets. Dersom du velger å lagre dine betalingsopplysninger skjer dette hos Dibs / Nets og i tråd med deres betingelser. Evendo Teknikk AS lagrer ikke kortinformasjonen din utover å referere til det med en identifikator.

4 Eksterne servicepartnere

I forbindelse med installasjon, reklamasjon, reparasjon eller service av produkter, samarbeider Evendo Teknikk AS med utvalgte servicepartnere. Dersom hele eller deler av leveransen blir håndtert av en av våre servicepartnere, vil følgende personopplysninger deles med servicepartner; navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse samt nødvendig kjøps- og servicehistorikk.

I forbindelse med support og reklamasjon kan Evendo Teknikk AS, eller vår servicepartner, dele personopplysninger ovenfor produsent, importør eller distributør av produktet. Personopplysningene som kan deles er; navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse samt nødvendig kjøps- og servicehistorikk.

5 Informasjonskapsler (Cookies) og pixels

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din enhet når du laster ned en nettside. Disse brukes vanligvis til å forbedre din brukeropplevelse og huske hvem du er.

Formålet med informasjonskapsler er å gi nettbutikken grunnleggende funksjonalitet som sesjonshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring.

Førsteparts informasjonskapsler er nødvendige for at nettsiden skal fungere.

Disse informasjonskapslene er det ikke mulig å velge bort, og vårt behandlingsgrunnlag for dette er av berettiget interesse. (GDPR art. 6 f).

Tredjeparts informasjonskapsler blir brukt til analyser, markedsføring og personalisering av nettsiden.

Generell informasjon om bruk av informasjonskapslene og behandlingsgrunnlag finner du under punkt 5.1 til 5.5.

Pixel er en liten kode på vår nettside som gjør det mulig å registrere konverteringer via annonser på nett. Den gir oss mulighet til å tilpasse ekstern annonseringen mot kundegrupper basert på deres interesser internt på vår nettside. Vi ber alltid om samtykke fra deg for bruk av pixel.

5.1 Slik kan du unngå informasjonskapsler (Cookies)

Om du ønsker å unngå bruk av informasjonskapsler kan du stille inn din nettleser til å ikke akseptere disse. Se nettleserens hjelpesider for innstillinger. Vær oppmerksom på at dersom du velger å utelukke informasjonskapsler, kan flere av funksjonene på Evendo Teknikk AS sine nettsider slutte å fungere.

5.2 Analyse

Evendo Teknikk AS samler inn anonymiserte opplysninger om besøkende på sine nettsider til analyse.

Med anonymiserte opplysninger mener vi opplysninger som ikke kan spores tilbake til en bruker eller en person. Formålet med dette er å samle inn statistikk som kan brukes for å videreutvikle og forbedre nettstedet. Eksempler på denne type data er: antall som besøker siden, hvordan siden blir brukt, hvor lenge besøket varer, hvor brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Data som vi benytter til analyse skjer med berettiget interesse som behandlingsgrunnlag. (GDPR art. 6 f).

5.3 Personalisering

For å kunne gi deg en relevant og god opplevelse i vår nettbutikk bruker vi funksjoner og systemer for å personalisere innholdet slik at det tilpasses deg og dine interesser.

Vi foretar kun personalisering av innhold på nettsiden vår hvis du har samtykket.

5.4 Markedsføring

E-post og SMS markedsføring skjer kun hvis det er gitt samtykke fra deg.

Vi ønsker at vår markedsføring skal oppleves relevant og verdifull for deg til enhver tid, derfor vil innholdet som oftest være tilpasset. Vi samarbeider med utvalgte partnere for å tilby en god løsning knyttet til SMS og e-post forsendelser.

Vi og våre samarbeidspartnere sporer annonser for å vite hvilke du har sett på nett, og hvilke produkter du har sett på hos oss. Med dette kan vi tilpasse butikken etter dine interesser, og vise deg relevante annonser ved neste anledning.

Vi bruker cookies og pixels for å personalisere vår nettbaserte markedsføring. Dette skjer kun hvis du har gitt ditt samtykke. Dersom samtykke ikke er gitt, vil vi kun benytte oss av generiske annonser og andre former for målretting.

5.5 Personopplysninger til tredjepart

Evendo Teknikk AS vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere dine personopplysninger enn som beskrevet i personvernerklæringen. Dine data vil kun deles hvis vi er rettslig forpliktet, eller dersom vi får ditt samtykke. Samarbeidspartnere vil kun få innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre tjenester for Evendo Teknikk AS. I slike tilfeller inngås databehandleravtaler for å ivareta informasjonssikkerheten. I tillegg vil Evendo Teknikk AS bestemme hvordan behandlingen av opplysningene skal foregå.

6 Nyhetsbrev og kommunikasjon

Ved utsendelse av spørreundersøkelser, nyhetsbrev, SMS eller andre former for markedsføring via elektronisk kommunikasjon, skal utsendelsene inneholde informasjon om hvordan mottaker kan stoppe fremtidige utsendelser.

Vi kan også sende ut bestillings- og sendingsdokumenter, samt oppfølgnings e-post relatert til gjennomførte kjøp hos oss.

7 Endringer i erklæringen

Hvis vi gjør endringer i denne personvernerklæringen, legger vi ut den reviderte versjonen her med en oppdatert revisjonsdato. Vi oppfordrer deg til å se igjennom erklæringen regelmessig. Dersom det blir utført større endringer som vesentlig endrer vår personvernpraksis kan vi også varsle deg på andre måter som f.eks. via e-post, eller på våre nettsider.

8 Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om personopplysninger eller ønsker du at Evendo Teknikk AS skal rette, slette eller utlevere dine opplysninger, så ta kontakt med oss på e-post: ck@evendo.no eller pr post: Evendo Teknikk AS, Skogmorabben 9, 2053 Jessheim